Aku buat blog sekadar suka-suka.. dari suka-suka, aku buat tempat untuk aku luahkan perasaan yang mana aku tak boleh nak luah kat siapa-siapa.. jadi macam-macam yang aku luahkan.. kalau ada terasa dengan kata-kata aku.. aku menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf.. tapi aku berhak meluahkan apa yang aku rasa jadi korang tak boleh nak judge aku.. ;)

Wednesday, September 17, 2008

Macam-macam idea kluar bile tgh tension....

Entah ape2 ntah aku ni.. bile tension ni bnyak lak idea kuar mcam mane nak cntik kan aku nye blog ni.. hehehe.. maybe blog nih boleh wat aku lupe kot pasal masalah hati aku . erm... baru hari ni aku berkesempatan nak post n3 nih.. dalam kekusutan hati aku, sempat pulak aku kasi tambah application lam blog ... sorry la kengkwan, aku nye post skit je.. bukan pe, aku bz n aku tak tahu apa nak tulis lam blog nih dulu .. kih3.. bile ade idea baru aku tulis. 10-tion ngan masalah hati dan perasaan.. kat blog ni lah aku luah kan semuanye.. its complicated and miserable.. k lah tak nak susah2 kan n kusut kan fikiran aku ngan masalah hati nih.. hmm.. nak cite skit.. mcam mane aku leh buka blog nih... hehehe.. cite nye macam ni... suatu hari tu, tgh borink menelaah bku, terdetik rasa hati.. nak baca novel.. hmm.. dah lame dah aku tinggalkan hobi ku yang satu tu.. mule la aku tnye ngan kenkwan, diorang ada novel tak.. ade.. tapi malang nye sume novel tu aku dah baca dah.. boring nye.. n bile takde, aku gi on9 untuk buang rasa boring aku ni yang dah tahap dewa ni.. hehehe. ade ke?? never mind.. kusyuk2 aku tgh online, aku terpikir lak,erm.. betapa bodohnye aku, apsal la aku tak search kat internet je, cari cerpen, novel o ape2 la.. maybe ade novel online kot.. aku gi la search kat google, bile search, aku jumpalah satu blog nih, blog yang berkisar tentang 1001 cerpen n novel(penulisan2u.blog), aku click la kat link tuh.. mak oi.. merah nye blog ni.. siap ade bunga ros lagi.. heheh.. aku discover lah n explore blog ni, hmm bnyak hasil karya tulisan orng perseorangan ... walaupun bukan penulis professional, tapi aku tabik hasil tulisan diorang memuaskan.. bukan semua la tapi aku dapat tgk kesungguhan diorang nih mengarang.. ada yang yang baru masuk form 3, budak skolah.. hmm..kalah aku yang dah masuk universiti ni.. heheh.. n dari situ jugak aku tgk ramai pnulis2 tu ada blog sendiri.. aku view blog diorang, mcam2 diorng post.. aku mule tertarik.. n aku berkata lam hati.. nak create blog jugak la.. .. heheh... then, erm.. ahernye jadi jugak blog nih.. walaupun tak seberape.... kih3..

2 apa cer!!:

Hangz said...

Haha...rupanya kuat baca novel ko tok owh.bagus2

Aima.. said...

ehem.. beysa la.. kih3...

Macam-macam idea kluar bile tgh tension....

Entah ape2 ntah aku ni.. bile tension ni bnyak lak idea kuar mcam mane nak cntik kan aku nye blog ni.. hehehe.. maybe blog nih boleh wat aku lupe kot pasal masalah hati aku . erm... baru hari ni aku berkesempatan nak post n3 nih.. dalam kekusutan hati aku, sempat pulak aku kasi tambah application lam blog ... sorry la kengkwan, aku nye post skit je.. bukan pe, aku bz n aku tak tahu apa nak tulis lam blog nih dulu .. kih3.. bile ade idea baru aku tulis. 10-tion ngan masalah hati dan perasaan.. kat blog ni lah aku luah kan semuanye.. its complicated and miserable.. k lah tak nak susah2 kan n kusut kan fikiran aku ngan masalah hati nih.. hmm.. nak cite skit.. mcam mane aku leh buka blog nih... hehehe.. cite nye macam ni... suatu hari tu, tgh borink menelaah bku, terdetik rasa hati.. nak baca novel.. hmm.. dah lame dah aku tinggalkan hobi ku yang satu tu.. mule la aku tnye ngan kenkwan, diorang ada novel tak.. ade.. tapi malang nye sume novel tu aku dah baca dah.. boring nye.. n bile takde, aku gi on9 untuk buang rasa boring aku ni yang dah tahap dewa ni.. hehehe. ade ke?? never mind.. kusyuk2 aku tgh online, aku terpikir lak,erm.. betapa bodohnye aku, apsal la aku tak search kat internet je, cari cerpen, novel o ape2 la.. maybe ade novel online kot.. aku gi la search kat google, bile search, aku jumpalah satu blog nih, blog yang berkisar tentang 1001 cerpen n novel(penulisan2u.blog), aku click la kat link tuh.. mak oi.. merah nye blog ni.. siap ade bunga ros lagi.. heheh.. aku discover lah n explore blog ni, hmm bnyak hasil karya tulisan orng perseorangan ... walaupun bukan penulis professional, tapi aku tabik hasil tulisan diorang memuaskan.. bukan semua la tapi aku dapat tgk kesungguhan diorang nih mengarang.. ada yang yang baru masuk form 3, budak skolah.. hmm..kalah aku yang dah masuk universiti ni.. heheh.. n dari situ jugak aku tgk ramai pnulis2 tu ada blog sendiri.. aku view blog diorang, mcam2 diorng post.. aku mule tertarik.. n aku berkata lam hati.. nak create blog jugak la.. .. heheh... then, erm.. ahernye jadi jugak blog nih.. walaupun tak seberape.... kih3..