Aku buat blog sekadar suka-suka.. dari suka-suka, aku buat tempat untuk aku luahkan perasaan yang mana aku tak boleh nak luah kat siapa-siapa.. jadi macam-macam yang aku luahkan.. kalau ada terasa dengan kata-kata aku.. aku menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf.. tapi aku berhak meluahkan apa yang aku rasa jadi korang tak boleh nak judge aku.. ;)

Monday, June 7, 2010

Menghitung Hari...

Menghitung hari .. detik demi detik.. hehehehe... saje je.. bukan nak menulis lirik lagu kris dayanti, tapi nak bagitahu kat semua, aku mengitung hari nak balik Sarawak tanah airku. Tak sabar rasanya nak balik, yelah semua adik bradik ku tgh berkumpul kat rumah sekarang... aku jeles plak, yelah.. semalam mak aku call, aku dgr buyi kat blakang mcam riuh je dengan suara adik bradik ku.. tambah lagi dgn suara anak2 buah ku.. huhu.. time 19 june nih nanti mesti meriah lagi, kazen aku nak kawen, wat majlis kat kampung bagi pihak sebelah lelaki plak.. kazen aku yang kawen tu laki2.. huhuh.. mesti penuh rumah tuh nanti.. yelah.. family aku termasuk mak bapak aku dah 16 orng... tmbah lagi anak2 pakcik2 aku.. huhuh.. mesti meriah... tak sabar nak balik wey...

nak cakap kat cni skit, ari jumaat tuh aku kuar ngan pakwe aku.. aku overnite kat umah kawan aku.. huhuh... best nye.. pagi tuh die amik aku kat rumah kawan aku n die hantar aku balik kolej, sebelum tuh kteorng breakfast dulu kat restorant bistro kat puncak perdana nih.. skejap je.. lepas tuh die berebut nak balik sebab tgh hari tuh die nak gi stadium tgk orng main ape ntah.. huhuh.. aku tak tahu.. tak kisah la die nak tipu aku atau tak.. mane2 je lah.. lepas ari tuh.. sampai skrang die tak msj n call aku.. balas msj and angkat call aku pun die tak.. sedey tau tak.. apa aku nak buat ye?? aku cinta sangat2 kat die.. die slalu je hilang.. bile die rasa nak jumpa aku, baru die msj n call.. CINTA ke namanya?? tolong lah aku.. aku tak tahu nak fikir ape lagi dah.. slalu aku tanya die, die SAYANG aku tak?? die ckap mcam nih, kalo tak sayang, die takkan sanggup amik aku and hantar aku balik kolej, dari pat keje tuh die amik aku, lepas tuh hantar aku balik.. byar tol mau tak nye sampai 40 ringgit.. yelah first time die datang puncak perdana tuh.. our fisrt date, die ulang alik2 tak tahu jalan, sampai tol gate girl tuh kenal die dah.. hahahahah... kesian plak aku kat die.. makan lagi, die yang byar semua, topup kan aku, siap bagi aku duit suh beli makanan... aku sayang sangat kat die.. tau tak, die tuh non-muslim... tapi aku tak kisah semua tuh, agama boleh di pupuk.. tapi die nak ke convert.??? .aku dalam dilema.. kenapa la aku slalu dijodoh kan dengan orng bukan Islam.. Tuhan nak aku bimbing mereka ke?? aku ni bukan nya alim sngat.. smayang pun slalu ON OFF ON OFF.. tolong lah aku... :((

8 apa cer!!:

cik cu cah said...

lelaki nie susah nk tau perangai dorang..lau kes pkwe ko 2..aku xsure la die serius o x..tp bhati2 la..jgn terlalu cinta sgt nt ko sndiri yg mrana..

Aima.. said...

huhuhu... aku speechless.. aku mcam nak putus jew.. tapi kene bagi lasan kukuh la.. thanks sah.. aku paksa ko komen kat page aku plak.. hahhaha.. sorry.. but i appreaciate your comment.. aku akan fikirkan dan follow.. muahhhh...

cik cu cah said...
This comment has been removed by the author.
cik cu cah said...

aku pom mcm ko dlu..but now im hepi wif my single life...uhukkk

Aima.. said...

aku happy gak time sigle2.. tapi bile cinta hadir dan menerpa.. chewahhhhhh (ayat novel) nak wat cmne?? hhuhuhuhuh... kene jujur ngan dri sendiri dulukan?? huhu.. tu yang payah nya.. diri sendiri tak tahu apa yang diri sendiri nak .. huuhh..

=) said...

Wahai hati yang sedang merindui,apabila kita mencintai seseorang sebenarnya kita telah pun merelakan hati untuk dilukai,apabila kita telah menyayangi seseorang seseorang sesungguhnya kita telah pun membenarkan diri untuk dibenci…apabila kita terlalu merindui seseorang kita telah pun bersedia untuk dilupakan meskipun amat terseksa namum itulah hakikat hidup,pengajaran yang perlu dilalui bila kasih tak berbalas…ada masanya kita tak perlu lagi menoleh ke belakang andainya sejarah silam hanya melukakan hati namun ada ketikanya kita perlu mengingati biar pun terasa pedih kerana ada seseorang yang bermakna menghiasi pengalaman hidup yang pernah kita lalui…
Ada masanya kita terpaksa lepaskan peluang yang lalu depan mata,ada waktunya kita terpaksa lepaskan sesuatu yang xmungkin kita miliki,kerana selaluinya hakikat hidup tak akan sama dengan kebetulan yang kadang kala tak disangka..
Kadangkala apa yang kita inginkan tak akan sama dengan apa yang kita harapkan,adakalanya apa yang kita harapkan tak akan sama dengan apa yang kita impikan kerana impian hanyalah ilusi,harapan hanyalah kemahuan yang cube kita gapai,sedangkan segala-galanya belum tentu untuk dijadikan reality…
Kasih sayang bukan hanya sekadar ucapan…bukan sekadar memiliki tapi ia adalah sesuatu yang memberi kita nilai untuk terus hidup,member kita kekuatan dan makna sesebuah perhubungan….

p/s-renungkan ayat nie..power punyer

Aima.. said...

thanks you so much it is meaningful? where you get those words?? huhh.. terharu aku.. mmg pun.. kalo nak di sayangi dan di cintai, kite perlu hadapi saat di benci dan di lupai.. thanks sah..

Archivist said...

"Tuhan nak aku bimbing mereka ke?? aku ni bukan nya alim sngat.. smayang pun slalu ON OFF ON OFF.. tolong lah aku... :(("

PERKIM kan ada... kih3...

Menghitung Hari...

Menghitung hari .. detik demi detik.. hehehehe... saje je.. bukan nak menulis lirik lagu kris dayanti, tapi nak bagitahu kat semua, aku mengitung hari nak balik Sarawak tanah airku. Tak sabar rasanya nak balik, yelah semua adik bradik ku tgh berkumpul kat rumah sekarang... aku jeles plak, yelah.. semalam mak aku call, aku dgr buyi kat blakang mcam riuh je dengan suara adik bradik ku.. tambah lagi dgn suara anak2 buah ku.. huhu.. time 19 june nih nanti mesti meriah lagi, kazen aku nak kawen, wat majlis kat kampung bagi pihak sebelah lelaki plak.. kazen aku yang kawen tu laki2.. huhuh.. mesti penuh rumah tuh nanti.. yelah.. family aku termasuk mak bapak aku dah 16 orng... tmbah lagi anak2 pakcik2 aku.. huhuh.. mesti meriah... tak sabar nak balik wey...

nak cakap kat cni skit, ari jumaat tuh aku kuar ngan pakwe aku.. aku overnite kat umah kawan aku.. huhuh... best nye.. pagi tuh die amik aku kat rumah kawan aku n die hantar aku balik kolej, sebelum tuh kteorng breakfast dulu kat restorant bistro kat puncak perdana nih.. skejap je.. lepas tuh die berebut nak balik sebab tgh hari tuh die nak gi stadium tgk orng main ape ntah.. huhuh.. aku tak tahu.. tak kisah la die nak tipu aku atau tak.. mane2 je lah.. lepas ari tuh.. sampai skrang die tak msj n call aku.. balas msj and angkat call aku pun die tak.. sedey tau tak.. apa aku nak buat ye?? aku cinta sangat2 kat die.. die slalu je hilang.. bile die rasa nak jumpa aku, baru die msj n call.. CINTA ke namanya?? tolong lah aku.. aku tak tahu nak fikir ape lagi dah.. slalu aku tanya die, die SAYANG aku tak?? die ckap mcam nih, kalo tak sayang, die takkan sanggup amik aku and hantar aku balik kolej, dari pat keje tuh die amik aku, lepas tuh hantar aku balik.. byar tol mau tak nye sampai 40 ringgit.. yelah first time die datang puncak perdana tuh.. our fisrt date, die ulang alik2 tak tahu jalan, sampai tol gate girl tuh kenal die dah.. hahahahah... kesian plak aku kat die.. makan lagi, die yang byar semua, topup kan aku, siap bagi aku duit suh beli makanan... aku sayang sangat kat die.. tau tak, die tuh non-muslim... tapi aku tak kisah semua tuh, agama boleh di pupuk.. tapi die nak ke convert.??? .aku dalam dilema.. kenapa la aku slalu dijodoh kan dengan orng bukan Islam.. Tuhan nak aku bimbing mereka ke?? aku ni bukan nya alim sngat.. smayang pun slalu ON OFF ON OFF.. tolong lah aku... :((